Kvällens outfit?

Har lite beslutsångest över min outfit ikväll. Ska definitivt ha mina nya jeans som jag köpte igår (hur jag ska kunna cykla till Ryd i dem, när jag knappt kan röra mej i dem, de är en senare fråga...) men sen är frågan om jag ska ha en blå eller en vit t-shirt till. Det lutar definitivt åt den blå just nu, men slänger in bilder så kan ni bestämma!



Va lite inne på o ha skjortan jag köpta igår annars, men då blir jag SJUKT svett så de går inte...
Så här ser den ut iaf:


Men nej, jag blir varm nog som det är...

Sjukt svårt att ta outfit-bild förresten! Credd till modebloggarna.. eller nåt...

Sentimental?

Satt precis o kikade genom lite gamla bilder o kom på hur mycket jag saknar gymnasietiden. De va verkligen den bästa tiden på väldigt länge! Alla kompisar på samma ställe, alla hade samma tider, vi bodde på samma ställe o gjorde allt tillsammans... Allt var verkligen serverat på ett guldfat! Så lätt!
Ju för sig är jag lyckligt lottad som har många av mina underbara vänner här i Linkan men jag saknar verkligen alla som inte bor här...



Saknar L:et i Karlstad! Jag måste fixa en tripp till Karlstad i vår, o L:et, kom hit o häng!



Saknar Johanna på andra sidan jordklotet...



Saknar Wenche o Malin, (fast ni är ju inte så långt bort...)



O så saknar jag Emelie förstås, synd att jag inte va med förra helgen så hade jag kunnat stilla mitt Empan-behov lite!

Nu ska jag dra mej iväg till Fjoll, de är bra.

Flyttar som aldrig förr.

Nu har jag en liten brejk i flyttandet en liten stund för att plugga lite... Men gissa hur de går då? SKIT! Kan absolut inte koncentrera mej på försöka svara på basgruppsfrågan för istället så funderar jag ut vad jag ska ta med mej till den nya lägenheten nästa gång jag kör dit. Som tur är har vi inte basgruppen förrän kl 15 på måndag, så jag har lite tid där innan. Dock så ska jag då hinna med o träffa en psykolog för egen-terapi-snack o besiktning av nya lägenheten. Tur att Joni börjar jobbet skapligt tidigt så han kan dra upp mej på morgonen!

Är sjukt trött förresten, gick upp vid halv 9 för o starta dagen med en välförtjänt lyx-frukost på Scandic, vilket va riktigt gott! Efter de har vi farit fram o tillbaks mellan gamla o nya lägenheten o jag har torkat skåp o skrubbat kakel i badrummet tills jag blivit helt matt... Har inte hunnit med nån lunch (men efter den där frukosten känns de inte världs-viktigt), o nu sitter jag här med näsan i basgrupps-blocket, men tankarna någon annanstans. Jag ska nog ta o packa ner lite kläder o sen köra bort till Skolgatan istället, fast jag helst av allt skulle vilja ta en liten tupplur...

Puh!

Nu har jag hunnit dega en liten stund framför tv:n efter att vi kommit hem från den nya lägenheten. Tyvärr måste de bli en målning av alla väggar även denna gång, då deras möbler hade lämnat fula blekningar i tapeterna.. Åhhh, jag som trodde vi skulle slippa de den här gången! Ingen besiktning hade de gjort heller de som bodde där innan, så på måndag ska vi få de fixat.. Håller tummarna för att de ska betala för ommålningen! Annars kommer lägenheten bli klockers, när vi blir klara med allt.. 

Ikväll ska jag till anna o titta på let´s dance en sväng o så tänkte jag köpa med mej popcorn o choklad, så lite svull blir de också:) Nice! 

FLYYYTT!

Japp, idag är det dags! Har avverkat 1,5 onödiga timmar i skolan o nu väntar vi på att han ska ringa o säga att vi kan komma o hämta nyckeln, sen är de full fart! Ska bli så skönt att få börja, de ser verkligen ut som ett bombnedslag hemma!




Kan ni förstå varför vi vill flytta nu?!

I flyttar-tagen!

Tog mitt förnuft till fånga förut efter uppmaningar från mor o syster, jag målade inte byrån idag utan väntar till vi faktiskt har flyttat. Istället rensade jag ut ett par garderober, tog ner lilla tv:n (ingen mer tv i sovrummet! buhuu...) och tog ner hatthyllan. Lite jobbigt dock, då vi har jackor över hela golvet i hallen nu. Smart av mej att ta ner den redan nu!
Men men, imorrn får vi nyckeln till nya lägenheten iaf, så vi börjar köra dit grejer direkt! De blir så bra!

Nu sitter Joni o jag o imponeras över hur duktigt antik-experterna är i antikrundan. Ja, jag vet. Vuxen-poäng till oss.
 Vi har precis proppat i oss hemmagjorda hamburgare också, de va gött!

Fick äntligen CSN idag! Kändes bra att kunna föra över 4500 till vårat gemensamma konto och 1500 till sparkontot o forfarande ha 4000 kr kvar! Riktigt, riktigt bra tycker jag. Varför kan man inte få 9600 varje månad av CSN?!


Ojojoj, dålig uppdatering!

JAG VET! Fruktansvärt dålig uppdatering, men allt har sin naturliga förklaring.. Va ju hos Johanna i helgen på hennes examen, vilket va jättemysigt! Nu i veckan har de varit skola och så ska vi flytta i helgen så de tar ju lite tid vill jag lova!Väldigt mycket o göra! Missade till ochmed middagen igår på grund av de...:( Hoppas ni hade mysigt brudar!

Idag ska jag ta tag i förrådet, vilket är sjukt mycket o göra, o så ska jag måla byrån i hallen i en annan färg..
Vi får för övrigt nyckeln redan imorrn så då åker Joni o jag dit o börjar lassa in grejer för fullt! De blir nice de:)

Nej nu måste jag skynda mej till skolan!


Back on track!

Efter lovet precis kände jag mig lite smått nervös med tanke på allt som skulle klaras av inom en snar framtid. De va statistik-tentan, kog. tentan, seminarium och kontakta psykolog för egenterapi. Det jag först o främst va nervös över va statistiken då tanken på att inte få börja termin 3 om denna inte klarades av låg o gnagde i mitt bakhuvud. När jag hade gjort den kunde jag andas ut ett tag för jag kände att det hade gått bra, men samtidigt visste jag ju inte säkert. Jag satte istället igång med kog.tentan som jag fick mer o mer panik över. Jag fattade ju inte vad jag skulle skriva om! Usch det va hemskt... Läste artiklarna till seminariumet och som tur är hade Hanna o Anna förklarat lite innan så jag behövde inte läsa så noga...
Igår på basgruppen började vi prata om egenterapin som skulle tas tag i nu till våren. De i min basgrupp hade redan kollat upp vem de skulle gå till (de flesta iaf) o de skrämde mej lite när jag fick höra att de flesta psykologer var upptagna! Hur skulle jag göra då? Jag tänkte ju inte åka till någon annan ort bara för ett 45 min lång samtal... RIngde som en idiot till alla på listan igår, men då de flesta inte svarade växte min panik lite extra... Fick till slut tag på en som dock var upptagen men som tipsade mig om någon hon jobbade med som var villig att ta emot psykologstudenter. Ojoj, va skönt de kändes! Ända till jag ringde o hon inte svarade. Jaha. Då kan väl inte hon heller då.

Men på kvällen när jag loggade in på studentportalen kändes det som om allt vände! Jag hade klarat tentan och till och me lyckats dra till med ett VG! Jag började tänka genom tentan som ska va inne idag och kom fram till att den faktiskt nästan är klar. Ja, dra på trissor, den är nästan klar! Höll precis på o putsade på de sista på tentan för en halvtimme sen då telefonen ringde. Psykologen! Yes! Hon hade tid till mej i vår så nu är det också fixat! Puh, äntligen kan jag andas ut igen...


Winnerbäck is the shit!

ÅÅhhhh, jag vill ha sommar, sol, grill, brunbrända ben o Winnerbäck i högtalarna just nu!

Jag vet vad min iPod spelar på väg till Luleå imorrn...

ÄNTLIGEN!

YES! Kollade precis studentportalen och lyckades äntligen fixa mitt första VG! Blev på statistik-tentan som jag skrev omtenta på förra veckan. Jag som trodde att man inte ens kunde få VG på omtenta! Åhhh, va skönt de känns!

Missa förresten inte WInnerbäck-dokumentär på SVT1 om 10 min...

En bokhandel, flera boklådor?

Igår försökte Joni lura mej att bibliotek i plural hette boklådor. Alltså ett bibliotek, flera boklådor. Men så trög är jag faktiskt inte, så det gick jag inte på. Sen visade det sig att han sa fel o han menade att det va bokhandel i plural som heter boklåda. Men herregud. Är det verkligen så? Hur dålig fantasi får man ha? Vadå boklåda?! Det låter ju helt knäppt.

Jaja, idag har jag nästan skrivit klart hemtentan, har bara tillämpningsdel (diskussion) och lite putsning kvar. De borde jag kunna klara av imorrn! Skönt!

De va föresten nån som titta på vår lägenhet idag, o hon sa att hon gärna har kvar våra tapeter så förhoppningsvis kan vi lämna det som det är utan att behöva tapetsera om, vilket vi va lite oroliga för då tapeterna inte är diskreta direkt...

Joni har förresten fått dille på scones sen vi gjorde de i söndags! Han hade gjort de igår när jag kom hem från måndagsmiddagen o nu när han kom hem från träningen va de första han sa va kan vi inte göra scones ikväll? Jag hade för övrigt precis lagat mat men Joni mena att man behöver kvällsfika också. Okej.

Träningsvärk!

Ja, det känns definitivt idag att jag varit borta från träningen alldeles för länge, träningsvärken är total efter pumpen igår! Nya passet va helt okej dock lite sämre musik än förra, de tycker jag inte om.. Men men, jag ska nog kämpa mej genom det där också några gånger framöver!

Måndagsmiddagen igår va precis lika mysig som vanligt, dock så har vi kommit fram till att vi måste byta dag så hädanefter kommer det att bli onsdagsmiddagar, vilket inte alls låter lika fint.. Men sällskapet är ju desamma så de kan ju bara bli bra:)

Var föresten tvungen att lämna studieförsäkran som vi prata om Fjoll, så nu är de gjort! Hoppas bara pengarna kommer snart, de är ganska skralt på kontot just nu. 9625 kr kommer ju sitta alldeles utmärkt:)

Idag är mina planer plugg, plugg o plugg för på torsdag ska hemtentan va inlämnad. Ojojoj, vet inte hur de ska gå, har knappt fattat va de är vi ska skriva om känns de som, så jag flummar lite så länge:) De är de som är så skönt med att läsa till psykolog, de är liksom okej att flumma!

Det går bra nu...

Nu har jag äntligen kommit in i en bra rytm på pluggandet, så därför blir de ingen föreläsning för min del i eftermiddag! VIll ju inte bryta de här nu när de faktiskt går ganska bra... Har kommit på min problemformulering men den behöver nog formuleras om lite... hmm, de där lät krångligt... Alltså, jag har kommit på att jag ska skriva om typ; Varför fungerar delad uppmärksamhet ibland, och annars inte? Vad gynnar delad uppmärksamhet? Men de där är ju ingen bra formulering.. Hjälp, igen! Sis, kom igen jag vet ju att du kan hjälpa mej!

Nu vill jag bara hitta nån som vill träna Pump med mej vid 15.15 så är jag nöjd sen.


Plugg-måndag med roligt avslut

Ja, då va måndagen här igen och jag sitter med näsan i böckerna för att försöka få ihop nåt som kan liknas vid en bra hemtenta. Det är inte lätt ska ni veta mina vänner! Jag ska skriva om delad uppmärksamhet; individ- och uppgiftsfaktorer, men ska också smalna av området till en bra problemformulering vilket är grymt svårt. Jag tänkte först på ADHD vilket är ganska intressant men jag får ändå inte till någon problemformulering... Hjälp mej!

Igår körde Joni o jag på en riktigt frukost-kvällsmat bestående av amerikanska pannkakor och scones vilket var riktigt gott! Amerikanska pannkakor är grymt underskattat med tanke på hur lätt det är o göra. Mycket lättare än vanliga pannkisar!

Ikväll kör vi igång på måndagsmiddagen igen, som jag har saknat dem! Blir premiär hos Camilla, ska bli riktigt kul o se hur det ser ut hos henne...

Innan det ska jag dock försöka hinna med en föreläsning kl. 13, som jag funderar på o hoppa över. Jag menar, vi har fått tentan och kursen slutar på fredag. Det kommer knappast vara nån examination på just denna föreläsning och de där 2 timmarna extra att skriva på hemtentan skulle faktiskt sitta riktigt fint. Dock så ska jag träna vid 15 hade jag tänkt och då måste jag ju ändå ta mej till skolan.. Åhhh, dagens i-landsproblem....

Hur tänkte ni nu CSN?

Idag är det söndag o helgen är över för denna gång. Usch vad fort tiden går! Jag hänger ju inte med! Men men, idag kom mor o bror hit en sväng o vi tog en tripp till IKEA men de blev ingen shopping för min del. Det är ju inte lätt när CSN anser att man ska leva på 3700 kr i hela januari, bara för att man inte går i skolan över jul. Men då undrar jag så här, varför säger alla lärare och universitets-gubbar att man INTE har lov, man har bara ingen schemalagd tid. Malin hade ju till och med obligatoriskt seminarium den 29 december! HUR FÖRKLARAR NI DET? Tänk om man inte hade den där bufferten på sparkontot utan faktiskt ska försöka leva på 3700 kr en hel månad. Ja, de går ju alldeles utmärkt om man inte behöver betala hyra eller äta mat, men det tycker väl CSN att vi inte behöver göra i januari. Vi har väl ätit tillräckligt med mat över julen kanske.

FAAAAN!!

De blev inget bra slut på denna eftermiddag då all min tvätt (med 7 av mina absoluta favorit-tröjor) har blivit blå. Tack för det. Tröjorna som egentligen är vita, är alltså blå och helt otroligt skit-fula. Joni är dock en ängel då det första han gör är att erbjuda mej en shoppingrunda (han betalar). Nu är dock tröjorna i tvättmaskin igen för att se om de möjligtvis, kanske kan få tillbaka lite av sin vita färg, men det tvivlar jag starkt på.

Jag modebloggar!

Jag tänkte bli Sveriges nästa stora modebloggare och bara därför bjussar jag på en Dagens outfit!



Tröja: Lotorps IF årgång -98, inklusive färgfläckar, det är det nya förstår ni. L:et jag hoppas att du fortfarande använder din?! Den är nämligen GANSKA inne just nu.
Byxor: Jonis mjukisbrallor från början. Sponsrat av Reebok. Även dem inklusive färgfläckar.
Hår: Slarvigt uppsatt i tofs. Utväxt o kluvna toppar, dock rent.
Strumpor: Nej jag vet- de syns inte men jag måste ju ändå berätta. Svarta (med färgfläckar of course!), hål på hälen.

Så där. Min nya karriär som modebloggerska har precis tagit fart. 


Hosta sönder sig?

Åh, kom på en sak till! Kan man verkligen hosta sönder sig? I så fall är de nog de jag har gjort. Har sjukt ont i höger lunga när jag andas tungt, så de måste ju bara va så att jag har hostat för hårt. Ja, så är de nog.

Grå lördag...

Idag är en sån där riktig grå dag. När de är sånt här väder har man ju inte lust med något! Trots de klev Joni o jag upp tidigt (typ. 9.30 iaf.) för o åka till Norrkan där nån inredningsaffär skulle stänga så de skulle va halva priset på allt. Ja de lät ju bra tyckte jag, tills vi kom fram o de stod på dörren att rean börjar den 17 januari! Bra där älskling.
Vilket fall som helst tog vi en sväng in till stan istället där Cervera också skulle stänga o jag som hade ett presentkort där va tvungen o akut-shoppa lite... Ett uppläggningsfat med skålar, 6 glas, en kruka o ett grillbestik (men bara 46 kronor fattigare- presentkort is the shit!) senare satte vi oss i bilen o körde hem mot gamla Linkan igen. Nu sitter jag här o undrar vad jag ska göra med mej själv. Jag skulle ju kunna plugga då vi har stört mycket veckan som kommer, men de är ju så svårt o börja!
Skrev ju för övrigt statistik-tentan för andra gången igår, o denna gång kändes de faktiskt 100 ggr bättre än första, vilket är skönt för då kanske jag faktiskt klarar den denna gång! Så himla skönt de va igår kväll när den va över o jag kunde andas ut ett litet tag..

Joni o jag va så klart bänkade framför Let´s Dance igår, o vi såg Blondinbella ehh.. dansa? Ja de klart, de va första gången o de är ju säkert skit-nervöst (trots att hon sa att hon inte va nervös) men hon såg verkligen ut som Bambi på hal is, vilket juryn sa också. Men men, jag ger henne ett nytt försök på fredag så får vi se vad de blir av de då!

Ikväll blir de nog häng med Hanna o Anna, men de ska nog ut vilket jag är så osugen som man kan bli på just nu, så vi får se va vi hittar på!

ÅÅÅ, vill för övrigt flytta NU! Är så trött på att bo här i tråkiga gamla Ryd så nu vill jag bara härifrån! Va o titta en gång till på lägenheten i tisdags o de kommer bli så jäkla bra! Håller tummarna för att matbordet får plats i köket bara, annars är de lite kämpigt...

Nej nu måste jag ta tag i mej själv, köpte ju till och med en kognitionspsykologi-bok igår, så att jag inte kunde skylla på att jag inte har nån bok... Blää (men de är iaf roligare än statistik-skiten- positiva tankar!)

Skratta eller gråta?!

Ja det är frågan.... Vad säger ni? Jag börjar nästan gråta....

http://se.youtube.com/watch?v=uEP7uti0PDw&feature=PlayList&p=363BECDA8C7A9C5F&index=2

Tïllbaka i Linkan

Så där, nu är jag på plats igen hemma i Linkan. Oj vad jullovet gick för fort! Kändes som de va nyss jag packade alldeles för mycket grejer o åkte hem till Lotorp för att fira jul... Samtidigt känns det faktiskt som det var väldigt länge sen på nåt konstigt sätt, men det är väl för att det har hunnits med så mycket hemma... Julfirande, juldagsutgång, lunchande med tjejerna, promenader med Fjoll till Butbro o tillbaks (som alltid så klart), hemma-häng framför tv:n, spelkväll med L:et o Macke, julklappsbyte med Finspångs finest, och en tripp till Smålands mörkaste skogar för o fira nyår också förstås! Det är ju en del som har hunnits med så det kanske inte är så konstigt att tiden gått fort trots att det känns som det gått långsamt... typ.. det låter väl förnuftigt? Haha... Summan av kardemumman är iaf att det har varit 2,5 mycket bra veckor hemma! Men jag skulle inte säga nej till ett par veckor ledigt till...

Nåväl, är som sagt tillbaka mestadels för att kunna koncentrera på o plugga. På fredag är det omtenta i skit-statistiken o denna gång ska jag klara det! Så är det bara.

Imorrn eftermiddag/kväll kommer dock Joni tillbaka hit o då ska vi laga god mat o mysa hela kvällen, för det tycker jag om!

2008- en tillbakablick

Och så va det nytt år igen! 2009 kommer bli ett underbart år, det är jag helt säker på! Finns dock inte mycket att klaga över från 2008 heller o jag kör en snabb-resumé:

Januari: Jag jobbar på Siemens och bor i Linkan, japp, pendling is the shit.
Februari: Samma tråkiga som Januari. Joni fyller 22 och det firas med en god middag på Yogi!
Mars: Siemens-jobb o pendling tar upp hela min tid! Som tur är kommer L:et hem från Australien efter en alldeles för lång tid där, och detta förgyller tillvaron en aning!
April: Börjar bli smått deprimerad där jag sitter framför min dator på Siemens, men sommaren är på snabb ingång, vilket gör livet lite lättare. 
Maj: Siemens kontorsstolar börjar göra mej trött i rumpan men som tur är så är semester bara ett par veckor bort! Fjoll landar också i Sverige efter trippen till Aussie o Nya Zeeland, äntligen!
Juni: SEMESTER! Och så skönt det var!
Juli: Jobbade igen i ett par veckor men eftersom de flesta var på semester gled de sista veckorna på Siemens förbi snabbare än alla de andra.
Augusti: Mest händelserik detta år! Jobbet på Siemens slutar o jag åker til Sis i Luleå för o se Winnerbäck. Bästa konsterten på väldigt länge! Jag fyller 21 och börjar på universitetet. Träffar massa nytt härligt folk!
September: Första tentan klaras av - dock en hemtenta, mycket skönt att ha det som första tenta!
Oktober: Händer inte så mycket här, plugg mest av tiden.
November: Startar November med en hejdundrande Halloween-fest hos Towe o Ida, o jäklar va kul de va!
December: Lucia-kraball och Julsittning i skolan, mycket trevligt! Julafton och allt som hör till. Juldagsutgång och Nyårsfirande!

De var 2008 det! Jag är mycket nöjd, men som sagt 2009 ska bli bättre än någonsin! Börjar med en omtenta på fredag, inlämning av hemtenta veckan efter, snabb-visit till Johannas examensfest i Luleå och sedan den efterlängtade flytten!!