Torsdag.

Idag är det torsdag vilket i princip är lika med helg, och hur underbart är inte det då? Denna helg är ju lite extra bra eftersom det är första advent på söndag och det innebär att det snart är jul! Jag åker dock till Götet i helgen med syrran för o hälsa på hennes vänner, vilket innebär att jag inte kommer kunna julpynta på söndag! Alltså måste jag göra det imorn. Synd. Istället blir det julmarknad på Liseberg på söndag och det kan ju bara bli mer än fantastiskt!

Igår var det även en månad kvar till julafton, vilket känns härligt men lite stressigt med tanke på att vi har en hel del att göra i skolan den här sista månaden. Ska göra en gruppobservation och skriva en gruppdagbok vilket är rätt mycket. Träffade dock handledaren för observationen idag o hon sa åt oss att sänka ambitionsnivån och att det inte va så seriöst, vilket va rätt skönt att höra.

Sista basgruppen denna termin är den 22 december. Tror faktiskt inte att jag nånsin behövt göra nåt den 22 december förut, så det känns lite surt. Det bästa är att vi planerat in julklappsbytet samma kväll i Camillas fantastiska stuga och det finns ju faktiskt inget bättre sätt att börja jullovet på!

INGEN PROTEST!

Jag har funderat på en sak.
Ni vet när man va lite o hade lag på gympan i olika sporter o hejade på när folk spelade fotboll o va man nu gjorde, då skrek man ju alltid fina hejarramsor. En som fastnat på min hjärna och som jag inte kan släppa är den där, "Joni (eller nåt...) är bäst, ingen protest!" Varpå andra laget skrek "Protesten försvann och MARIA vann!" Om nu protesten försvann, när fasen kom den då?! Det fanns ju ingen protest från början?! Jag kan inte komma över hur TRÖG den personen var som skrev denna hejarramsa och hur trög alla (inklusive jag själv) va som skrek den. Eller är det jag som minns den helt fel? För den makar ju ingen sense at all.

Anyhow, det är snöstorm utanför fönstret och jag håller mig inne. Om fem dagar är det första advent och jag är grymt sugen på julpynt!


Måndag.

En grå måndag. Så tråkigt att behöva cykla till skolan i regn! Usch. Men skönt att inte börja förrän vid 13.15 i alla fall.

Helgen har varit toppen, hängde hos syrran o kolla på Idol i fredags o i lördags va vi barnvakt åt Amélie som sov hos oss för första gången. Supermysigt, även om jag var riktigt trött i söndags. Och så var det ju Fars dag igår! Firade hos syster som hade lagat gooood mat och så satte vi upp lite hyllor o grejer. Blir riktigt bra o nu blir jag också sugen på att göra om hemma. Synd att man inte har ett par mille på banken så man kan köpa sig en alldeles egen lägenhet!



Firade ju också sju år med Joni i lördags. Sju fina år.


Idag.



Det går upp och det går ner. Idag saknar jag sommaren och dessa fantastiska personer som betyder allt för mej.


Ge mej jul!

Den absolut bästa tiden på året tycker jag är jul. Det är så fantastiskt mysigt och jag längtar lika mycket varje år. När snön kom häromdagen fick jag en plötslig lust att slänga upp alla julsaker, baka pepperkakor och dricka glögg, men det går ju inte än. Jag har nånting i mej som säger emot när det gäller att göra alla de där sakerna innan första advent. Joni började dricka glögg i typ september men jag har stått emot. Det blir liksom godare om man drar på det ett tag. I år är det bästa av allt att första advent är så tidigt så snaaaaart får man sätta upp juleljusen! Tjohoo!



Förra årets julgran!


-

Oh, kom på att jag glömde. Fick jordens chips-cravings nyss och det går ju inte så jag gjorde egna. Hyvlade potatis och stekte i stekpannan med salt. Det var intressant, hyfsat gott. Fast det är ju svårt att slå originalet. 

Nu börjar det...

Konstaterade i morse att jag hade glömt bort hur man gör när man cyklar i snö. Förra året blev jag expert efter att ha cyklat varje dag (typ) i tre månader i en halvmeter snö. Men i morse märkte jag hur snabbt man glömmer! Det värsta var ju att det var sån slask-snö som gör att man far överallt på cykeln. Usch! Men det positiva var att det åtminstone var någon plusgrad så mina växlar funka (i måndags hade de frusit och jag fick cykla hela vägen till skolan i ettan...) och nu måste jag få in tänket på att ställa in växlarna på tvåan så jag inte ser ut som en mupp när jag cyklar. Fick trampa som en idiot för att komma framåt i måndags! Och nu snöar det igen. Kanske på väg att bli den där värsta vintern på 1000 år som det sägs att det ska bli, redan nu?


SNÖ!

Ja, de varnade ju för snö igår på vädret men det gäller o tänka positivt så jag trodde inte på det. HA! Det skulle jag så klart inte ha gjort. Är helt vitt utanför (både på marken och i luften) och jag håller mej inne långt borta från snöstormen. Gick ut för att slänga soporna förut och höll på att blåsa bort och bli insöad på ungefär en sekund. Tur att jag inte har nån föreläsning eller nåt så jag skulle blir tvungen att ta mej till skolan. Har en innedag istället, mycket skönare! Fast jag måste erkänna att det är lite mysigt och att jag får lite julkänsla. Längtar!